Nyheter

Största ombildningen i Sundbyberg

2 juni 2017

Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Terränglöparen 9 i Hallonbergen till Brf Terränglöparen 9 för ombildning till bostadsrätt. Fastigheten ligger på Lötsjövägen 9-99 och har 463 lägenheter, vilket gör ombildningen till den enskilt ..Läs vidare »

Rekordstor brf-affär om 625 mkr i Sundbyberg

2 juni 2017

Kommunala Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Terränglöparen 9 i Hallonbergen till en bostadsrättsförening som bildats av de boende. Fastigheten ligger på Lötsjövägen 9–99 och har 463 lägenheter, vilket gör ombildningen till den enskilt största ..Läs vidare »

Skärpt amorteringskrav för hushåll med stora skulder

31 maj 2017

FI:s stabilitetsrapport som presenteras i dag pekar på att den unika kombinationen av en stark konjunktur och rekordlåga räntor bidrar till att hushållens skulder och bostadspriserna växer snabbt. På tre år har bostadspriserna ökat med ..Läs vidare »

Restate rådgivare när Platen säljer 75 lägenheter i Motala

9 maj 2017

Kommunala Bostadsstiftelsen Platen har tecknat avtal om försäljning av 75 lägenheter i Motala. Köpare är lokala investerare genom Sjöstadsförvaltning i Motala, ett bolag under bildande. Total uthyrbar area uppgår till drygt 4000 kvadratmeter, varav 98 ..Läs vidare »

Trösklarna höjs för ungas första bostadsköp

8 maj 2017

Antalet unga vuxna i Sverige som sparar till en egen bostad ökar. Mellan år 2009 till 2017 steg andelen 18–26-åringar som sparar på detta sätt från 40 procent till 52 procent. Men samtidigt ökar andelen ..Läs vidare »

Riksbanken lämnar räntan oförändrad

27 april 2017

Riksbanken meddelar en oförändrad ränta på minus 0,5 procent, där den legat still sedan den senaste sänkningen i februari 2016.   Beslutet var väntat hos en enig analytikerkår. Däremot meddelar Riksbanken två åtgärder som signalerar ..Läs vidare »

Fastighetsinvesterare tror på fortsatt uppgång för bostadsmarknaden

21 april 2017

Fortsatt stigande priser på bostadsmarknaden under 2017, det menar i alla fall 1 400 svenska fastighetsinvesterare i en undersökning genomförd av crowdfundingbolaget Tessin. Under 2018 förväntas tillväxten avta. Nästan var tredje investerare tror på sjunkande bostadspriser ..Läs vidare »

Skrubb på Lidingö eller jättevilla i Hultsfred

21 april 2017

För en miljon kronor kan du antingen få en etta på 14 kvadratmeter i Stockholm – eller en stor villa på mer än ett par hundra kvadratmeter i Hultsfred. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning. ..Läs vidare »

Bopriserna fortsätter stiga

13 april 2017

Den stora mäklarsajten Hemnet rapporterar att antalet bostäder som las ut till försäljning var 6–7 procent högre under första kvartalet i år än under motsvarande tid i fjol. Likväl har prisuppgångarna fortsatt i ganska hög ..Läs vidare »

”Regeringen skapar en egen fastighetskris”

31 mars 2017

Nu har den omtalade paketeringsutredningen presenterat sina förslag. Enligt Fastighetsägarna kan det här betyda att regeringen skapar en egen fastighetskris. Utredningen föreslår i huvudsak: – Stämpelskatt på fastighetsregleringar och klyvningar – Avskattning av fastigheter när ..Läs vidare »

Copyright Restate AB - Brandson AB - Digital Byrå - Sitemap